EEN MODDERGEVECHT OP HET NK MTB JEUGD IN OLDENZAAL.

Op zaterdag 22 september was het NK mountainbike voor de jeugd van 8 tot en met 15 jaar op het Hulsbeek in Oldenzaal. De ruim 300 deelnemers in de verschillende categorieën kregen een mooi technische parcours voorgeschoteld met korte stevige klimmetjes en verschillende technische onderdelen, waaronder een wallride en rockgardens.

Om 10 uur begonnen de wedstrijden voor de jongste deelnemers onder ideale droge omstandigheden. Er werd echt gestreden voor het rood-wit-blauwe tenue. Halverwege de dag – tijdens de prijsuitreiking van de categorie 1 t/m 4 – sloeg het weer om. De start van categorie 5 werd vanwege het onweer een half uur uitgesteld.

De regenbui

De regenbui had het parcours totaal veranderd. Het werd een waar moddergevecht voor de oudere deelnemers, met veel glij- en valpartijen. Je kon aan de gezichten zien dat het parcours door de modder en de waterplassen een stuk zwaarder was geworden. Maar de strijd en de sfeer was er niet minder om. Met recht mogen de winnaars een jaar lang de titel Nederlands kampioen 2018 dragen.

Tekst: Tim ter Laak